TAKAISIN
Garden

PUUTARHA

Koko seinäalueen kattavan teoksen suunnittelu on seikkailu. Kun kuviosuunnittelun matematiikka on saatu kuntoon, teos viimeistellään valoilla ja varjoilla: kirkas valo luo kovia ja jyrkkiä varjoja, välillä varjot pehmenevät ja pitenevät. Joskus valo heijastuu oksiston läpi, välillä päivä paistaa suoraan.

JÄLJITTELEMÄTÖN KÄDEN KOSKETUS

Auditorio muuntui taiteilijan mielessä puutarhamaiseksi levähdyspaikaksi Mäntsälän Logistikkakeskuksen rekkaliikenteen ja muun hektisen toiminnon vastapainona. Taiteilijan käden jälki tuo samanaikaisesti voimaa ja herkkyyttä tiloihin. Taustavaimennus ja riittävästi puheääntä takaisin tilaan heijastava puureliefi luovat akustisen taideseinän, jossa ääni kuuluu, vaan ei hälise. Se rauhoittaa tilan puhujalle ja kuulijalle.

JOKA KERRAN UUDELLA TAVALLA

PUUTARHA -teos edustaa uutta ajattelua ja tekniikkaa, jonka tietokoneavusteinen puuntyöstö mahdollistaa. Teoksessa yhdistyy kestävä kehitys, korkea jalostusaste ja Ilona Ristan mielikuvitus. Joka kerran kun tulet sisään tilaan koet sen uudella tavalla.

LUOVAA YHTEISTYÖTÄ

PUUTARHA -teos on myös esimerkki siitä kuinka monipuolinen puuosaaminen ja reliefin akustisien ominaisuuksien kehittäminen tarjoavat jännittävän yhteistyömahdollisuuden tilasuunnittelijoille ja arkkitehdeille.

MÄNTSÄLÄN LOGISTIIKKAKESKUS

CNC-työstetty koivu, 2008, 138 m2
Mäntsälän Logistiikkakeskus Oy, auditorio

Arkkitehti Jouni Saarinen / Arkkitehtitoimisto VG-Group
Sisustusarkkitehti Kari Sivonen / Valvomo